Profesija: speciālists

ir lietas, ko es zinu labāk :)
Žurnāli, kurus lasu es:

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
žēl kaķīša
Publicēts 18. jūlijā, 2008.
Dzeltena pasaka par cilvēciskām vērtībām.

Bija silta, saulaina diena, un tikai rets mākonis meta ēnu uz muļķu zemes plašajām ārēm. Visi muļķu zemes iemītnieki priecājās par jauko laiku un steidzās ārā no mājām, lai dotos atpūsties pie dabas krūts.

Kā par spīti, viens liels mākonis tajā dienā bija izdomājis apstāties tieši virs maza ciematiņa C, kurā dzīvoja kāds jauks puisis vārdā Dīvāns Dānis. Dīvāns bija gudrs, stiprs un visādi citādi labi attīstīts jauns cilvēks, kurš lieliski mācēja iepriekšējā dienā atrast laika prognozi internetā, un jau bija uzsācis gatavošanos šai burvīgajai dienai, izvelkot no skapja savu supermena tērpu - botiņas, īsbikses, kreklu un cepurīti.
Nākamajā rītā, izejot no mājas, Dīvāns Dānis brīnījās - kur saule, kur siltais laiks?! "Kāpēc Internāts mani tā piečakarēja, ik ik," viņš šņukstēja. Tomēr Dīvāns nespēja pieņemt to, ka neviens taču nevarēja paredzēt, ka ļaunais, nenovīdīgais mākonis izdomās apstāties tieši virs ciematiņa C! Dīvānam Dānim bija jāatrod vainīgais, un jāvērš viss par labu...

Pēc neilgas domāšanas mūsu varonim bija skaidrs, ka doties tālajā taisnīguma meklēšanas ceļā uz ciematiņa C centru vienam būtu pārāk bīstami. Viņš izvilka no biksēm savu burvju svilpīti, un nedaudz kautrīgi iepūta tajā. Kur gadījies, kur ne, viņam blakus pēkšņi uzradās uzticamais draugs Kveksis Breksis ar kaut kādu Džeku Čebureku un Milzi Brumm, ar ko viņi it kā vakar esot kopā dzēruši. "Nu, lai jau nāk, četratā tomēr drošāk," nopūtās Dīvāns, nemanāmi ielikdams svilpīti atpakaļ biksēs.

Ap pulksten 11:00, kad pie ciematiņa C tautas nama "Ozola villaine" pulcējās ļaudis uz apspriedi par mākoni, turpat netālajā skvēriņā Dīvāns, Kveksis un Čebureks ieraudzīja mazu, melnu žurku, kas pie soliņa bija uzkūrusi ugunskuru un būrās. Žurka, ietinusies kaķu ādās, lēkāja ap ugunskuru un skaļi sauca baisus vārdus: "Mākoni melnais, ļauns tu kā velns, paliec virs ciemata C, kamēr viss pārvēršas pelnos!"
Dīvāns uzreiz saprata, kas pie nelaimes vainīgs. Viņš skatījās apkārt, cerībā ieraudzīt kaut vienu likuma kalpu, kas varētu šādu žurkas rīcību administratīvi sodīt, bet tavu nelaimi! Neviena nebija! Un nevar taču gaidīt, kamēr žurka pārvērtīs visu ciematu C pelnos! Domāts - darīts. Čebureks skrēja, saķēra žurku, un meta uz Dīvāna un Kvekša pusi. Žurka, kurai pārdabisku spēku deva kaķu ādas, vēl lidojot paguva izvilkt gaismas zobenu (gluži tādu kā pasakā par zvaigžņu kariem) un grasījās Dīvānam nocirst kājas. Pēdējā brīdī Kveksis paguva izglābt Dīvāna Dāņa kājas (un dzīvību?), pārkozdams žurkai vēderu.

Šo jucekli redzēja gan Milze, gan visi pārējie cilvēki pie "Ozola villaines", un tad nu viņi saskrēja bolīties... žurka tikmēr pēdējiem spēkiem bija aizrāpojusi līdz zālītei, kur centās ar zariņiem un lapiņām aizlāpīt savu sakosto vēderu. Ak, dumjie cilvēki! Viņi taču nemaz neredzēja, ka zem kaķu ādām ir paslēpusies viltīga žurka! Viņi nodomāja, ka Dīvāns Dānis un Džeks Čebureks vienkārši izklaidējas, liekot Kveksim Breksim tikt galā ar neaizsargātu un nevainīgu kaķīti, un par to pasūdzējās likuma kalpiem, lai tie Dīvānu administratīvi sodītu. Milze gan uzreiz saprata, kas "kaķītim" aiz ādas (dooh, žurka!), un ņēmās visiem skaidrot, ka patiesībā Dīvāns ir supermens: "vai tad jūs neredziet, ka viņam ir supermena tērps?!" Un centās visus pierunāt, lai dodas pie Dīvāna uz supermenu nodarbībām - viņš esot arī lielisks skolotājs Supermenu Akadēmijā.

Kamēr Dīvāns Dānis bija aizņemts ar muļķu zemes likuma kalpu pieprasīto papīru aprakstīšanu, Žurkai beigas bija klāt. Pavisam nemanāmi arī mākonis virs ciematiņa C bija jau izgaisis, un cilvēki atgriezās pie savām ikdienas gaitām. Tikai četri draugi - Dīvāns, Kveksis, Čebureks un Milze - palika sēžot uz soliņa ciematiņa C skvēriņā, domājot par pasaules netaisnībām:
- neviens neredzēja, ka zem kaķu ādām patiesībā slēpās ļauna žurka,
- neviens nepamanīja, ka no ļaunā mākoņa viņus atbrīvoja tieši Džeks ar Kveksi,
- un vispār, nepateicība Pasaules alga.

It kā vesela ciemata izglābšana būtu nieks, Dīvāna un draugu varoņdarbs tika nekrietni nomelnots un izdaudzināts tuvu un tālu muļķu zemē. Ak, nabaga cietēji! Neviens pat neiedomājās painteresēties, kā viss notika patiesībā! Dabūja vien supermens sūtīt dūju uz lielpilsētu, lai tā viņu aizstāvētu.
Bet nekas, drīz Dīvāns saprata, ka nav ko "sūdu kustināt". Gāja laiks un drīz vien notikušo atcerējās vien pāris vecas tantiņas no ciemata C. Bet četri draugi dzīvoja laimīgi līdz mūža galam.

 

Visi notikumi un personāži ir izdomāti. Ja saskatāt saistību ar reāliem notikumiem un cilvēkiem, tad tā ir tikai sakritība.
Autors iedvesmu smeļas, lasot ziņas un jūtot līdzi. Foto no TVNET.


Komentāri (2)
The Incredible Man is Back: ļoti laba pasaciņa, ceru, ka Dīvānam viss notiks, kā tam jānotiek, un vēl ceru, ka kāds vēl izņemot vecās tantiņas muļķu zemē, kk teiks un darīs..
18/07/2008 16:21
Slavens pensionārs sakož kaķēnu un nospārda aligatoru: Es nevaru noskatīties.

http://blackhalt.wordpress.com/2008/07/25/slavens-pensionars-sakoz-kakenu-un-nosparda-aligatoru/
25/07/2008 20:11
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: